نخستین اندیشه در مورد و ساعت به دوره پارینه سنگی برمیگردد. خورشید در آسمان و تکرار روز و شب اندیشه تهیه نخستین وسائل برای سنجش را در آدم ایجاد کرد و به این ترتیب ساعتهای آفتابی به عنوان اولین ساعتهای ساخته شده
فروشگاه ثنا,خرید ساعت مچی مردانه اصل,خرید ساعت مچی مردانه ارزان,خرید ساعت مچی مردانه
و با درک بهتر آدم از کارایی کره آسمانی پیشرفت کرد. مصریان گذشته بر طبق طلوع دوازده ستاره، شب را به دوازده وهله ی زمانی تقسیم کردند. آنها روز را هم به دوازده پارت تقسیم کردند. شبانه روز بیست و چهار ساعت ما بر پایه ی تقسیمات شب روز مصریان است. مصریان همين طور با قطعات چوبی همراه با عقربه، ساعتهای آفتابی میساختند. تعیین عدد پایه ۶۰ برای ساعت، از یادگارهای بابلی ها در حدود شش قرن قبل از میلاد بشمار می رود. علت گزینش عدد ۶۰ بوسیله بابلی ها به عنوان عدد پایه قابل تقسیم بودن عدد ۶۰ به اعداد ۱ ، ۲ ، ۳ ۵ ۶ ۱۰ ، ۱۵ ۲۰ ۳۰ است، لذا این عدد را پایه در نظر گرفته مبنای تقسیم بندی ساعت قرار دادند. از دیگر انواع ساعت های اولیه میتوان به ساعت آبی، شمعی، آتشی و شنی اشاره کرد.
با پیشرفت علم دانش بشری، به تدریج ساعتهای دقیق تر مکانیکی ، وزنه ای، فنردار، باطری دار رایانه ی جای ساعتهای آبی، آفتابی ماسه ای را گرفتند. به ویژه از زمان مصرف آدم از فنر جهت راه اندازی چرخ دندانه دار، که به ساعت شمار و دقیقه حتی ثانیه شمار متصل بود. تکنولوژی امروزی، آدم را قادر ساخته ساعتهای بسیار زیاد ظریف و دقیق مکانیکی و تمام الکترونیکی ، رایانه ی و حتی اتمی بسازد.
تاریخچه صنعت ساعت در ایرانایرانیان از زمانهای دور با واحد های زمانی آشنایی داشته شبانه روز زا به یکه های زمانی تقسیم کرده اند.
“پاس” از واحدهای اصلی زمان سنجی شبانه روزی بوده ارزیابی برخي اشعار فردوسی که در آن این کلمه به کار گرفته شده است نشان میدهد که اقطعا لا هر پاس شبانه روز با یک ساعت امروزی باربری داشته است. تعداد گونه های ساعت ساخته شده و متداول در ایران (که برخي از آنها منحصرا نو آوری ایرانیان بودن است) خیلی فرآوان پرشمار هستند . از ساعتهای خورشیدی تا ساعت های شنی آتشی، ساعتهای آبی مکانیکی ، بسياري از بناهای باستانی به ویژه برج های یآدم انی، کارکردی چند منظوره دارند که یکی از کاربر دهای آنها تعیین و است.یکی از نخستین دستگاههای زمان سنجس “پنگان” نامیده می شود که در آبیاری جهت تقسیم زمان مصرف می شده است.
در کل ه آثار تخت جمشید در طرز تهیه ساختمان گاهي کاخهای هخامنشی نکاتی رعایت شده است در دوره ساسانیان نیز در مورد تاریخچه ساعت در کتاب تاریخ علم در ایران چنین نوشته شده است “در عصر ساسانیان در برخي از کاخها دستگاههایی کار گذاشته شده بود که حرکات ستارگان خورشید را مرمت میکرده سپری شده زمان را نشان میداده است.”
اما در زمینه تهیه ساعت های مکانیکی هم ایرانیان سابقه دستاوردهای درخشان دارند. در قرن ۲ و ۳ هجری قمری حبش بن عبدالله مروزی ملقب به حبش حاسب در دانش ساعت سازی و نجوم در ایران کارشناس بوده است خاندان بنوموسی، ابن جزری، ابن شاطر ابن ساعاتی از بزرگترین ساعت سازان تاریخ ایران بوده اند. این ساعتها، سالهای مدیدی در استانفارس ساخته میشد پس تکنولوژی تهیه آن هم از آنجا به بیزانس و اروپا منتقل شد.
اقتباس غربیان از سنت های تهیه وسائل های زمان سنجی ایرانی سابقه ای دراز دارد. هرودت گزارش کرده است که گروهی از پژوهشگران یونان، سنت تقسیم دوازده گانه شب و روز و روش تهیه وسائل های زمانسنجی همچون تقویم های آفتابی شاخص های خورشیدی را از ایرانیان به یونان بردند.
“اسطرلاب” نیز یکی دیگر از وسائل های علمی اندازه گیری بوده است که علاوه بر کارکرده ای فرآوان آن، جهت اندازه گیری و
آذر ۱۰, ۱۳۹۷
آذر ۶, ۱۳۹۷
تیر ۳۰, ۱۳۹۷
تیر ۲, ۱۳۹۷