جراحان در دانشگاه دوک موفق به کاشت یک رگ خونی مهندسی زیستی شده در کلیه یک بیمار دیالیزی شدند.
به به گفته سرویس علمی ایسنا به نقل از دانشگاه دوک، محققان قبلا شاهد رشد بافتهای بدن انسان در آزمایشگاه بوده و همچنین حتی اولین گامها را جهت چاپ سه بعدی آن هم برداشته اند. ولی باید توجه داشت در حال حاضر محققان دانشگاه دوک، نوع جدیدی از ایمپلنت رگهای خونی که در آزمایشگاه رشد کرده را مورد آزمایش قرار دادند.
به گفته آن محققان نتایج حاصل از انجام آن کار دلگرم کننده بوده و همچنین ثابت شده که آن رگ خونی جدید از دوام بیشتری مخصوصا جهت کاشت در کلیه بیماران دیالیزی برخوردار می باشد.
با توجه به بهره بری و استفاده مکرر از سوزنها در دیالیز بیماران کلیوی، تکرار مداوم آن هم می تواند به رگ های خونی بیمار صدمه بزند و همچنین اغلب آن بیماران نیازمند گرافت خواهند بود. مشکل آن می باشد که تکنیک های موجود، شامل گرافت مهندسی زیستی و همچنین مصنوعی، اغلب مستعد ابتلا به عفونت بوده یا توسط بدن رد می شوند و همچنین همچنین یک دوره انتظار جهت رگهای مهندسی زیستی به منظور انطباق با سلول های خود بیمار وجود دارد.
یک تیم متشکل از محققان در دانشگاه دوک، دانشگاه ییل و همچنین شرکت مهندسی بافت Humacyte، عروق مهندسی زیستی را در آزمایشگاه پرورش دادند که شامل هیچ سلول زندهای نمیشود. آنها سپس آن عروق را در بدن ۶۰ بیمار کلیوی که به علت نارسایی کلیه دیالیز میشدند کاشتند و همچنین نتایج نشان میدهد که بهره بری و استفاده از آن عروق بهتر از گزینههای مصنوعی آن هم می باشد.
دلیل مهم آن می باشد که آن رگهای آزمایشگاهی غیر سلولی خواهند بود، به آن معنی که آنها فاقد سلولهای زنده بوده و همچنین در پس نتیجه آن می شود که حاوی اجزایی نیستند که سبب رد پیوند بافت می شود.
جفری لاوسون، استاد جراحی و همچنین پاتولوژی در دانشگاه دوک اظهار کرد: آن رگ خونی مهندسی زیستی نشان دهنده یک گام مهم در مهندسی بافت می باشد و همچنین از آنجا که آن رگ حاوی هیچ سلول زنده ای نیست، بیماران میتوانند بدون گذراندن دوره انتظار مرتبط به پیوند رگهای مصنوعی،بهبود یابند.
آن عروق از سلول های عروقی انسان گرفته شده و همچنین در آزمایشگاه و همچنین تحت شرایط مناسب ساخته یا ایجاد شده و همچنین شامل ویژگیهای عروق خونی واقعی می باشد. نتایج آزمایشات ابتدایی و اولیه آن عروق خونی جدید مثبت بوده و همچنین بیماران هیچ نشانهای از رد پیوند در طول یک سال شمسی بعد از کاشت نداشتند.
دانشمندان دوام آن عروق را ۸۹ قسمت و بخش اعلام کردند که آن مقدار و اندازه و میزان در مقایسه یا عروق خونی مصنوعی که ۶۰ قسمت و بخش می باشد،خیلی زیاد قابل توجه می باشد.
انتهای پیام
مهر ۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۰, ۱۳۹۸
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸