به تا حال تعداد ۱۳ هزار و همچنین ۵۷۶ مدارک از دانشگاه شیراز در پایگاه استنادی اسکوپوس به ثبت رسیده که بیشترین تولیدات علمی آن دانشگاه در رشتههای مهندسی، شیمی، کشاورزی و همچنین علوم زیستی، فیزیک، نجوم و همچنین علم پزشکی جدید بوده می باشد.
دکتر جعفر مهراد در گفتوگو با روزنامه نویس و خبرنگار علمی ایسنا، دانشگاه شیراز را یکی از ۱۳ دانشگاه برتر کشور در میان ۲ هزار و همچنین ۶۰۰ واحد آموزشی دولتی و همچنین غیردولتی دانست و همچنین افزود: آن دانشگاه جزو نخستین دانشگاههای کشور می باشد که در تاسیس دورههای تحصیلات تکمیلی به ویژه دورههای دکتری پیشگام بوده می باشد.
او همچنین پژوهش در آن دانشگاه را شامل سابقه طولانی دانست و همچنین اظهار کرد: دانشگاه شیراز در رشتههای مهندسی یکی از ۵ دانشگاه پهناور و بزرگ کشور می باشد و همچنین تعداد ۱۳ هزار و همچنین ۵۷۶ مدارک از آن دانشگاه در پایگاه استنادی اسکوپوس به ثبت رسیده می باشد.
به گفته او همچنین تفکیک نشر آن تعداد مدرک به تفکیک سال شمسی به شرح ذیل می باشد:
سال شمسی | تعداد مدارک تولید شده |
۲۰۱۶ | ۵۵۴ مدرک |
۲۰۱۵ | هزار و۲۸۳ مدرک |
۲۰۱۴ | هزار و همچنین ۲۵۹ مدرک |
۲۰۱۳ | هزار و همچنین ۲۱۴ مدرک |
۲۰۱۲ | هزار و همچنین ۳۰۶ مدرک |
۲۰۱۱ | هزار و همچنین ۱۹۳ مدرک |
۲۰۱۰ | ۹۸۲ مدرک |
رییس قسمت و بخش علم اطلاعات و همچنین دانششناسی دانشگاه شیراز با گفتن آن که در سال شمسیهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ مقدار و اندازه و میزان تولیدات علمی آن دانشگاه در دامنه بین ۳۰۳ تا ۷۳۶ مدرک قرار داست، اضافه کرد: دانشگاه شیراز در طول سال شمسیهای قبل در تولید ۱۳ هزار و همچنین ۵۷۶ مدرک پژوهشی تلاش بسیاری داشته می باشد تا حاصل تحقیقات خود را در قالب مقالات پژوهشی نشر یافته شده کند.
به گفته او همچنین، دکتر محمدرضا رحیم پور با ۳۰۶ مدرک، حبیب فیروز آبادی با ۲۷۳ مدرک، ناصر ایران پور با ۲۶۸ مدرک، هاشم شرقی با ۲۴۴ مدرک و همچنین سعید نظیفی با ۲۳۷ مدرک استادان پژوهشی خواهند بود که بیشترین تولیدات علمی را به خود اختصاص دادهاند.
مهراد با اشاره به رتبههای ششم تا دهم آن رده بندی، خاطرنشان کرد: افسانه صفوی با ۲۳۱ مدرک، مجتبی شریفی پور با ۲۰۷ مدرک، احمد عریان با ۱۸۴ مدرک، دکتر سعادت با ۱۶۵ مدرک و همچنین علیرضا سپاسخواه با ۱۶۳ مدرک در مرتبههای ششم تا دهم قرار دارند.
آن چهره ماندگار علمی کشور، دانشگاه شیراز را یک دانشگاه جامع توصیف کرد و همچنین یادآور شد: مقالاتی که از آن دانشگاه در پایگاه استنادی اسکوپوس به ثبت رسیده نشان میدهد که رشتههای مهندسی با نشر ۳ هزار و همچنین ۱۰۱ مدرک، رشته شیمی با ۲ هزار و همچنین ۷۴۰ مدرک، کشاورزی و همچنین علوم زیستی با ۲ هزار و همچنین ۲۱۹ مدرک، فیزیک و همچنین نجوم با هزار و همچنین ۹۳۱ مدرک و همچنین علم پزشکی جدید با هزار و همچنین ۴۸۷ مدرک رشتههایی خواهند بود که تولید علم آنها اکثرا و بیشتر از سایر موضوعات دانشگاهی می باشد.
به گفته مهراد، از کل تعداد ۱۳ هزار و همچنین ۵۷۶ مدرک تولید شده از سوی محققان دانشگاه شیراز، تعداد ۱۱ هزار و همچنین ۴۴۰ مدرک مرتبط به مقالات علمی، تعداد هزار و همچنین ۴۹۴ مقاله مرتبط به مقالات همایشها و همچنین بقیه آن هم مرتبط به انتشارات در قالب پایان نامه و همچنین مباحث و مطالب نقد و همچنین بررسی کردن میمی شود.
او همچنین یادآور شد: اگرچه در پایگاه استنادی اسکوپوس ۱۳ هزار و همچنین ۵۷۶ مدرک به نام دانشگاه شیراز به ثبت رسیده می باشد ولی پژوهشگران غیره ای از سایر موسسات آموزش عالی در تولید آن مدارک شرکت داشتهاند.
رییس قسمت و بخش علم اطلاعات و همچنین دانششناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: دانشگاه علوم علم پزشکی جدید شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تهران و همچنین دانشگاه صنعتی شیراز به ترتیب در تولید ۶۰۶، ۵۱۶، ۳۷۰ و همچنین ۲۶۴ مدرک علمی با افراد هیات علمی دانشگاه شیراز همکاری کردند ضمن آن هم که افراد هیات علمی و همچنین پژوهشگران دانشگاه شیراز نیز با همکاران خود در سایر دانشگاهها در تولید آزاد علمی همکاری دارند.
مهراد با تاکید بر آن که بر اساس دادههای نشر یافته شده شده آمریکا با تولید ۷۳۸ مدرک با دانشگاه شیراز در رتبه اول قرار دارد، افزود: رتبههای دوم،سوم، چهارم و همچنین پنجم همکاریهای علمی با تولید ۳۸۸، ۳۱۱، ۲۷۵ و همچنین ۲۴۲ مدرک به ترتیب به کشورهای کانادا، انگلستان، استرالیا و همچنین آلمان تعلق دارد.
او همچنین رتبههای ششم تا دهم همکاریهای علمی را به ترتیب با ۱۶۲مدرک، ۱۵۲ مدرک، ۱۳۵ مدرک، ۱۳۲ مدرک و همچنین ۱۱۴ مدرک به کشورهای ترکیه، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و همچنین بلژیک دانست.
مهراد در مورد منابعی که تولیدات علمی دانشگاه شیراز در قالب آنها چاپ و همچنین نشر یافته شده میمی شود، اضافه کرد: افراد هیات علمی و همچنین پژوهشگران دانشگاه شیراز جهت نشر آثار خود در قالب مقالههای پژوهشی از ۱۲ هزار و همچنین ۸۴ روزنامه یا نشریه علمی بهره بری و استفاده نموده اند و همچنین مجموعه مقالات کنفرانسها با هزار و همچنین ۲۷۷ مورد در رتبه دوم قرار دارد.
رییس قسمت و بخش علم اطلاعات و همچنین دانششناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: سایر انتشارات علمی با احتساب ۱۶۴ مدرک در سلسله انتشارات کتابها ۲۶ مورد به صورت کتاب و همچنین ۲۴ مورد از نوع انتشارات تجاری بوده می باشد.
او همچنین با تاکید بر آن که انتشارات علمی دانشگاه شیراز از سال شمسی ۱۹۵۹ در اسکوپوس نمایه شده می باشد، گفت: در آن سال شمسی تنها ۲ اثر علمی به نام دانشگاه شیراز به ثبت رسیده می باشد و همچنین آن تعداد در دهه ۶۰ میلادی رو به فزونی گذاشته به طوری که در سال شمسی ۱۹۶۷ تعداد ۱۳ مدرک از آن دانشگاه در اسکوپوس نمایه سازی شده می باشد.
مهراد ادامه داد: آن تعداد در سال شمسی ۱۹۶۹ به ۱۴ مدرک و همچنین از سال شمسی ۱۹۷۱ هر سال شمسی بر تعداد انتشارات مستند آن دانشگاه افزوده شد و همچنین در سال شمسی پیروزی انقلاب اسلامی به رقم ۳۶ مقاله بالغ شده می باشد.
آن عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با گفتن آن که در زمان جنک تحمیلی از تعداد نشر آثار علمی آن دانشگاه کاسته شده می باشد، اظهار کرد: از سال شمسی ۱۹۹۶ مجددا روند نمایه سازی مقالات آن دانشگاه افزایش یافت به گونهای که تعداد مدارک نمایه شده در اسکوپوس دانشگاه شیراز به ۹۷ مقاله رسید.
مهراد ادامه داد: در سال شمسی ۲۰۰۷ میلادی تعداد مقالات نمایه سازی آن دانشگاه از مرز ۲۰۰۷ مدرک قبل می باشد.
رییس قسمت و بخش علم اطلاعات و همچنین دانششناسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: بررسی کردن دادههای اکثرا و بیشتر نشان میدهد که ۵ اختراع به نام دانشگاه شیراز در پایگاههای استنادی اسکوپوس ثبت و همچنین نمایه سازی شده می باشد.
او همچنین اضافه کرد: همچنین و علاوه بر آن هم در سال شمسیهای ۲۰۰۴، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۱۳ و همچنین ۲۰۱۴ یک پروانه ثبت اختراع به نام آن دانشگاه دیدن میمی شود.
انتهای پیام
مهر ۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۰, ۱۳۹۸
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸