بانك ملي ايران با هدف آگاهي بخشي به عموم مردم ، نكات لازم جهت استفاده ايمن از سيستم هاي پرداخت اينترنتي را اعلام كرد.
يكي از حربه هاي اصلي كلاه برداران اينترنتي، هدايت كاربران پرداخت هاي الكترونيكي به سمت سايت هاي مشابه سايت اصلي و ذخيره كردن اطلاعات شخصي كاربر و سوء استفاده بعدي از اين اطلاعات است.
دریافت درگاه مستقیم بانکی,درگاه پرداخت مستقیم,ارائه درگاه بانکی,بهترین درگاه بانکی,درخواست درگاه بانکی|دریافت درگاه بانکی,گرفتن درگاه بانکی|درگاه پرداخت اینترنتی,درگاه پرداخت,جهان پی,درگاه بانک,درگاه اینترنتی بانک,درگاه بانکی,درگاه پرداخت,دریافت درگاه پرداخت اینترنتی,درگاه مستقیم
بر اين اساس ضروری است زمان مصرف از درگاه هاي پرداخت الكترونيكي، كاربران از طريق كنترل محتواي آدرس بار ( Address Bar) مرورگر ( Browser) خود مطمئن شوند از پروتكل امن https به جاي پروتكل ناامن http مصرف مي شود و در عين حال كاربران قطعا ً از صفحه كليد مجازي موجود در سايت جهت ورود اطلاعات بهره برند.
همچنين سيستم هاي مورد استفاده در تراكنش هاي مالي، قطعا ً بايد داراي برنامه هاي ضد ويروس (Anti virus) و ضد جاسوسي(Anti Spy) بوده، ضمن اينكه سيستم علت و نرم افزار هاي مذكور بايد به روز باشند.
بر طبق اين گزارش كاربران جهت پرداخت هاي الكترونيكي خوبتر است از رايانه هاي شخصي به جاي رايانه هاي موجود در اماكن عمومي و كافي نت ها استفاده كنند.
حفظ اطلاعات محرمانه شخصي كاربري به شرح نام كاربري ( User Name)، كلمه عبور کردن (Password ) رمز دوم كارت cvv2 پرهيز از ارسال آنها به صورت نامه الكترونيكي و پيام كوتاه، تعويض فوري كلمه عبور کردن و رمز دوم كارت در صورت افشاي عمدي يا غيرعمدي آن ها تعويض كلمات گذشتن در فواصل حداكثر يك ماهه از ديگر تأكيدات بانك ملي ايران است.
همچنین ً ضروری است كاربران در گزینش كلمه عبور و رمز دوم كارت دقت كافي را داشته باشند، بدين صورت كه كلمات عبور به صورت تركيبي از حروف كوچك و بزرگ اعداد علائم مجازی گزینش شوند.
لازم به ذكر است خدمات الكترونيكي بانك ملي ايران صرفاً بر روي آدرس هاي www.bmi.ir www.bankmelli-iran.com ارائه مي گردد.
از رطعم ای آسان مصرف نكنید. رطعم ای خود را ترجیحاً به صورت تركیبی از حروف كوچك و بزرگ و اعداد علامتها گزینش نمایید. توصیه می شود: از انتخاب شماره شناسنامه، کد ملی و تاریخ تولد خود یا خانواده ، پلاك خانه و شماره تلفن خودداری نمایید.
نکات امنیتی
– رمز را جایی یادداشت نكنید و در صورت یادداشت نمودن، آن را در جیب یا كیف پول به همراه كارت قرار ندهید.
– رطعم ای عبور کردن خود را به صورت دوره ای تغییر دهید.
– رمز خود را در اختیاربقیه افراد قرار ندهید.
– اطلاعات حساس از عبارت رمز را از طریق تلفن جهت افراد دیگر بازگو نكنید.
– در صورت فاش شدن رمز خود، در كوتاهترین ممكن آن را عوض نمایید.
– كارت و رمز را به هیچ وجه در اختیار افراد دیگر قرار ندهید. بعضاً افراد سود جو به بهانه یاری كردن روش ی ضمن اخذ كارت و رمز شما بعد از انجام عملیات، كارت شما را با كارت دیگری (سرقتی ، مفقودی ، باطله و…) معاوضه کرده حساب شما را مورد سوء استفاده قرار می دهند.
– در صورت انجام انتقال وجه و عملیات اینترنتی برروی حساب در مرورگرهای اینترنت مورد ی به خاطرسپردن رمز را گزینش نكنید. این مورد با نام كلی Remember Password شناخته می شود، از این قابلیت مصرف نكنید.
– جهت ارسال اطلاعات حساس از پست الكترونیكی مصرف ننمایید.
– همواره سعی كنید برای ورود رمز خود از امكان Virtual Keyboard بجای كیبورد فیزیكی كامپیوتر مصرف كنید. این امكان در سیـستم علت ویندوز همچنین در گاهي از سایتهای پرداخت آنلاین وجود دارد.
– شناسه عبور کردن رمز خود را بر روی كامپیوترهای خارج از اختیار كنترل وارد نكنید.
– زمان ورود به وب سایتها به ویژه وب سایتهایی كه در آن اطلاعات محرمانه وارد می گردد، آدرس وبسایت مورد بازدید را در كادر نوار آدرس كنترل نمایید. خیلی ی از كلاهبردارهای اینترنتی بواسطه استفاده از سایتهای جعلی و مشابه، جهت دریافت اطلاعات حساس كابران رخ می دهد.
– در صفحاتی كه وبسایت مورد بازدید از شما درخواست ورود شماره کارت، رمز کارت، رمز دوم و CVV2 می نماید، قطعا ً مطمئن شوید كه از پروتكل SSL استفاده شده است. بدین منظور آدرس صفحه می بایست با جمله https بجای http شروع گردد.
– همواره از برنامه های آنتی ویروس معتبر بروزشده استفاده نمایید.
– سیستم علت كامپیوتر خود را همواره بروزرسانی كرده و آخرین وصله های امنیتی را دریافت نمایید.
– در صورتی كه اقطعا ل وجود برنامه های مخرب را بر روی كامپیوتر خود می دهید از انجام هرگونه تراكنش مالی آنلاین خودداری نمایید.
– بعد از انجام كار مورد نیاز در وب سایتهایی كه نیاز به رمز ورود دارند، به طور كامل Log out كنید.
– به مطالب نوشته شده در پنجره هایی كه اتوماتیك نمایش داده می شوند توجه کرده و بلافاصله بر روی Ok یا Yes كلیك نكنید. بسیار زیاد ی از پروگرام های مخرب به همین شیوه بر روی كامپیوترها نصب می گردند.
– ایمیل های دریافتی از منابع ناشناس را باز نكنید. به لینكهای ارائه شده در پست الکترونیکی ها اعتماد نكنید، به عنوان نمونه بانكها و موسسات اعتباری هیچ گاه از طریق نامه های الكترونیكی اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمی كنند. پس هرگاه در صندوق پستی خود نامه هایی از این دست را مشاهده كردید سریع آن را حذف كنید. از داده های حساس ورژن پشتیبان تهیه کرده و در جایی امن مراقبت كنید.
آذر ۱۰, ۱۳۹۷
آذر ۶, ۱۳۹۷
تیر ۳۰, ۱۳۹۷
تیر ۲, ۱۳۹۷