شنبه , ۹ اسفند ۱۳۹۹
  • تبلیغات
  • تماس با ما

سایت باشگاه پژوهش گران جوان

  • صفحه اصلی
  • اخبار دانشجویی
  • پژوهش های دانشجویی
  • فعالیت های دانشجویی
  • مقالات
ببینید
  • کلاس های آموزش آشپزی و شیرینی پزی
  • تور کیش و گروه تورهای کیش
  • آشنایی با انواع جراحی زیبایی
  • پیام ملت‌های منطقه، صلح و همچنين پایان هرگونه مداخله‌جویی در منطقه است
  • کم‌خونی مادر در دوران بارداری و همچنين احتمال ابتلا به اوتیسم و همچنين بیش‌فعالی در کودکان
  • بازگشت لایپزیگ به صدر جدول بوندسلیگا
  • ثبت‌نام ۷۰۰ جدیدالورود ارشد دانشگاه تهران از امروز/ظرفیت پذیرش استعدادهای درخشان نهایی نیست
شما اینجائید:خانه » فعالیت های دانشجویی » پروپوزال چیست

پروپوزال چیست

تاریخ ارسال: شهریور ۵, ۱۳۹۷ در فعالیت های دانشجویی 0

پروپوزال چیست

|پروپوزال چیست از باشگاه پژوهشگران جوون|

پروپوزال در ۲ جا کاربرد بیشتری دارد یکی در دانشگاه و همچنين یکی در ابتدای یک تجارت و همچنين معامله

تعریف پروپوزال

معنی كلمه پروپوزال Proposal
پروپوزال (Proposal): در لغت به معني پيشنهاد است و همچنين در واقع ميتوان با آن هم ماكت و همچنين اسكلتی و همچنين دور نمایی از کل كار اصلی را ارائه داد.
‌خوبه که بدونید پروپوزال نه تصویب شده و همچنين نه قطعیه یعنی و همچنين خط مشی میده که قراره چه اتفاقی بیوفته و همچنين برای تصويب يك طرح پژوهشي و همچنين تامين اعتبار آن هم ، مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است تا پژوهشگر نيت و اراده پژوهشي خود را در پيشنهاد طرح پژوهشي (Proposal) به اطلاع اشخاص ذيربط و همچنين كساني كه اعتبار اقتصادي و مالي طرح را تامين مي كنند برساند شايد در اينجا مناسب باشد بجاي كلمه يProposal از كلمهdesign بهره بري و استفاده نمود اماچون كلمهProposal معمول شده اينجانب نيز طرح پيشنهاده را Proposal تعريف نموده و همچنين به شرح آن هم مي پردازم . در پيشنهاد طرح بررسي (Proposal) ، اهداف ، سئوالات و همچنين فرضيه ها ، ويژگيها ي روش اجراي بررسي ، زمان و همچنين هزينه هاي مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري جهت اجراي طرح بررسي بايستي و حتما به نحوي روشن و همچنين قانع كننده گفتن مي شود . پژوهشگر بايستي و حتما نهايت تلاش خود را بعمل آورد تا داوران طرح به سهولت به هدف پژوهش و همچنين ضرورت اجراي آن هم با توجه به طرح پيشنهادي (Proposal)پي برند.

آموزش پروپوزال نویسی و همچنين اینکه پروپوزال چیست و همچنين معرفی اجزاء پروپوزال

نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد

در ادامه به گونه باهم پیش می رویم تا به طرحی کلی از یک پروپوزال حرفه ای برسیم

در ابتدا هم مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است پژوهشگر مشخصات فردی خود را كه مانند نام ، نام خانوادگي، کارو بار يا کسب و کار يا همان شغل ، سمت فعلي ، درجات علمي ، سوابق تحصيلي ، فعاليتهاي پژوهشي و همچنين سوابق شغلي و همچنين همچنين مشخصات همكاران اصلي طرح (شامل نام ، کارو بار يا کسب و کار يا همان شغل ، درجه علمي و همچنين نوع همكاري ) بصورت طبقه بندي و همچنين در قالب و همچنين فرمتي در ابتداي پروپوزال (Proposal)بياورد .

اجزاء پروپوزال:

اجزای تشکیل دهنده پروپوزال

در ادامه به ۲ روش اجزا پروپوزال را شرح می دهیم.

۱- موضوع تحقیق : اولین مرحله در پروپوزال نویسی تعیین عنوان پژوهش است. در تهیه عنوان پژوهش توجه به موارد و نکات زیر از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • عنوان تحقیق باید نه خیلی کوتاه و همچنين نه خیلی طولانی باشد
  • بهتر است که عنوان پژوهش متغیرهای وابسته را نشان دهد
  • عنوان باید اشاره به موضوعی جدید داشته باشد
  • عنوان باید نشان دهنده موضوعی باشد که جامعه به آن هم نیازمند است
  • موضوع پژوهش باید قابل اجرا باشد
  • موضوع پژوهش باید اهداف را مشخص کند
نحوه ی نگارش پروپوزال کارشناسی و همچنين کارشناسی ارشد کمی متغاير و متفاوت است خصوصا در میزان کلمات تخصصی

۲- کلمات و همچنين اصطلاحات : در این قسمت و بخش از پروپوزال نویسی ، تعدادی از واژه های تخصصی آورده شده و همچنين با بهره بري و استفاده از منابع معتبر برای آن هم ها تعاریفی نوشته می مي شود.

بهترین جا برای درج اصطلاحات موجود در پروپوزال در پاورقی و همچنين در قسمت و بخش اصطلاحات است.

۳- بیان موضوع و همچنين پيشامد جديد مورد طرح در پروپوزال نویسی : در این قسمت مسائل و همچنين سوالاتی که ذهن پژوهشگر را درگیر کرده و همچنين برای یافتن پاسخ آن هم ها اقدام به پژوهش می کند ، ارائه می مي شود.

۴- پژوهش : در این قسمت پژوهشگر به بررسی این موضوع که این پژوهش چه اهمیتی دارد و همچنين از نتایج آن هم در چه زمینه ای بهره بري و استفاده می مي شود ، می پردازد.

۵- پیش تحقیق : در این قسمت از پروپوزال نویسی ، پژوهشگر به ارائه توضیحاتی از پژوهش های قبل که توسط اشخاص دیگر در ارتباط و رابطه با موضوع خود انجام شده است ، می پردازد.

۶- اهداف پروپوزال: در این قسمت اهداف اصلی از پژوهش بیان می مي شود.

۷- سوالات و همچنين شبهات : در این قسمت سوالاتی در مورد پژوهش مطرح می مي شود.

۸- فرضیه و همچنين موارد مستند : در این قسمت از پروپوزال نویسی ، پژوهشگر حدسیات خود در ارتباط و رابطه با موضوع را بیان می کند.

۹- روش های پژوهش : در این قسمت نوع تحقیق و همچنين مراحلی که برای انجام آن هم انجام شده است ، بیان می مي شود.

۱۰- نتایج بدست آمده: در این قسمت به نهاد ها و همچنين تيم هایی که می توانند از نتایج پژوهش بهره بري و استفاده کنند ، اشاره می مي شود.

۱۱- موانع و همچنين محدودیت ها : در این قسمت از پروپوزال نویسی ، موانع و همچنين محدودیت هایی که در مقابل پژوهشگر وجود داشته است بیان می مي شود.

دومین مدل اجزاء یک پروپوزال حرفه ای

اجزاي يك پروپوزال(Proposal):ا- عنوان ۲- ضرورت و همچنين اهميت بررسي ۳-طرح مساله ۴- شناسايي وبيان مساله ۵- اهداف بررسي ۶- سئوالات بررسي ۷- فرضيات بررسي ۸- پيشينه بررسي ۹- روش بررسي ۱۰-ابزار مقدار و اندازه گيري بررسي ۱۱- جامعه آماري ۱۲- حجم نمونه ۱۳- تجزيه و همچنين تحليل داده ها ۱۴- شرح چارچوبهاي نظري بررسي ۱۵- بودجه وخدمات ۱۶- فهرست منابع و همچنين ماخذ بررسي

هدف این مدل تشریح کامل تر موارد مورد بررسی قرار گرفته در پروپوزال می باشد

۱- عنوان:
مشخصا پژوهشگر موضوع بررسي را با توجه به علاقه ، توانايي خود و همچنين بديع بودن ، قابل پژوهش بودن، اهميت و همچنين اولويت داشتن و همچنين در دسترس بودن منابع اطلاعاتي و همچنين اقتصادي و مالي موضوع انتخاب نمود بايستي و حتما آن موضوع را با يك عنوان كه در برگيرنده تمام موضوع بررسي باشد گفتن نمايد .
عنوان بررسي به فراخور نوع بررسي ( بنيادي ، كاربردي و همچنين … ) بايستي و حتما در عين خلاصه بودن دقيقاً گفتن نمايد كه در حين بررسي چه متغيير هايي بررسي کردن خواهد شد ، همچنين مي بايست جامعه بررسي ، زمان و همچنين مكان بررسي در عنوان كاملاً مشهود باشد( در مورد تحقيقات كاربردي) .
بطور مثال مي قدرت به عناوين ذيل اشاره نمود :
الف – بررسي کردن ارتباط و رابطه فقر و همچنين افت تحصيلي دانش آموزان دوره ابتدايي محمد آباد در سال شمسي تحصيلي ۸۶-۸۵ .
همانگونه كه ملاحظه مي كنيد دوره تحصيلي ، زمان و همچنين شهرستان (جامعه بررسي) ، متغييرها فقر و همچنين افت تحصيلي در عنوان فوق كاملاً مشهود است و همچنين يا مي قدرت در موضوع هاي فرهنگي و اجتماعي عنوان ذيل را مثال زد .
ب- شناسايي روند گرايش جوانان شهرستان اصفهان نسبت به مشاغل متنوع و گوناگون و مختلف در دودهه قبل .
در آن عنوان نيز زمان ، جامعه و همچنين متغيير مشهود است .
۱-۱- متغييرها
مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است متغييرهاي بررسي نيز به روش خلاصه گفتن گردد. متغييرها را مي قدرت از نظر ماهيت مقادير به دو دسته تقسيم نمود الف– متغييرهاي كيفي(يا مقوله اي شامل حالت هاي گوناگون يك ويژگي است)، مانند : مذهب، کارو بار يا کسب و کار يا همان شغل ، تيم خوني و همچنين … ب- متغييرهاي كمي ( متغييرهايي كه جهت مقدار و اندازه گيري آنها مي قدرت اعداد را به اوضاع آزمودني و همچنين طبق قاعده اي معين منتسب كرد) كه به دو نوع ۱- متغيير كمي گسسته، مانند: تعداد فرزندان و همچنين تعداد كتب و همچنين … ۲- متغييركمي پيوسته ، مانند: قد و همچنين وزن و همچنين …
همچنين بطور كلي متغييرها را از نظر نقش مي قدرت به پنج دسته تقسيم نمود .
۱- متغييرمستقل ۲- متغيير وابسته ۳- متغيير تعديل كننده ۴- متغيير كنترل ۵- متغيير مداخله گر
۱- متغييرمستقل: يك ويژگي از محيط فيزيكي يا فرهنگي و اجتماعي است كه بعد از انتخاب و همچنين دخالت پژوهشگر ،مقاديري را مي پذيرد تا تاثيرش بر ديگر متغييرها ديدن مي شود .
۲- متغيير وابسته: متغييري كه تغييرات آن هم تحت تاثير متغيير مستقل قرار مي گيرد.
بطور مثال در موضوع بررسي کردن تاثير شيوه هاي تشويق بر يادگيري دانش آموزان ، يادگيري بعنوان متغيير وابسته و همچنين شيوه هاي تشويق بعنوان متغيير مستقل ايفاي نقش مي كنند.
۳- متغيير تعديل كننده: متغيير كيفي يا كمي است كه جهت يا مقدار و اندازه و ميزان ارتباط و رابطه ميان متغييرهاي مستقل و همچنين وابسته را تحت تاثير قرار مي دهد.
بطور مثال در بررسي کردن تاثير شيوه هاي متنوع و گوناگون و مختلف تشويق بر يادگيري دانش آموزان دختر و همچنين پسر ، جنسيت نقش متغيير تعديل كننده را ايفا مي كند ، آن متغيير را متغيير مستقل دوم نيز مي نامند.
۴- متغيير كنترل: در يك بررسي ، پژوهشگر نمي تواند تاثير تمام متغيير ها را بر يكديگر مطالعه كند لذا بايستي و حتما بعضي متغييرها را كنترل كرده و همچنين آنها را خنثي نمايد.
بطور مثال در «چه ارتباط و رابطه اي ميان پيشرفت تحصيلي و همچنين عزت نفس دانش آموزان دختر سوم راهنمايي وجود دارد ؟
اثر پايه تحصيلي و همچنين جنسيت بر پيشرفت تحصيلي و همچنين عزت نفس كنترل مي مي شود.
۵- متغيير مداخله گر:متغييري است كه بررسي کننده و پروهشگر جهت استنتاج از نحوه تاثير متغيير مستقل بر متغيير وابسته مورد نظر قرار مي دهد .
بطور مثال در يك طرح بررسي كه هدف آن هم بررسي کردن تاثير روش آموزش برنامه جذاب و جالب و خوب اي در مقايسه با سخنراني جهت دروس رياضي پايه پنجم ابتدايي است ، متغيير مستقل روش تدريس و همچنين متغيير وابسته پيشرفت تحصيلي دانش آموزان است و همچنين از آنجاكه يادگيري متغييري است كه تاثير متغيير مستقل بر متغيير وابسته را تحت تاثير قرار مي دهد و همچنين ديدن آن هم به روش مستقيم امكان پذير نمي باشد ، متغيير مداخله گر ناميده مي مي شود.

۱-۲- مقياس متغييرهای پروپوزال:
بطور خلاصه مي قدرت متغييرها را با پنج مقياس زير مقدار و اندازه گيري نمود :
۱- اسمي( مانند خوب و همچنين بد ، شاد و همچنين غمگين ، ۰و۱، مجرد و همچنين متاهل و همچنين گروههاي خوني ) ۲- رتبه اي(در مقدار و اندازه گيري آنها ترتيب و همچنين رتبه اي قائل شويم مانند عالي ،خيلي خوب ، خوب ، متوسط و همچنين بد) ۳- فاصله اي(هم ترتيب اشيا و همچنين هم فاصله بين آنها مشخص گردد مانند نمرات دانش آموزان در يك درس ) ۴- نسبتي(آن مقياس دقيق ترين مقياس مقدار و اندازه گيري است و همچنين شامل ارزش صفر حقيقي مي باشد ، نقطه اي در مقياس نمايانگر فقدان كامل ويژگي مورد مقدار و اندازه گيري است و همچنين نقاط متنوع و گوناگون و مختلف آن نوع مقياس قابل مقايسه اند مثلا ۹ سال شمسي سه برابر سه سال شمسي است و همچنين آن نسبت برابر با ۶ سال شمسي به دو سال شمسي است ولي بايد توجه داشت بهره هوشي يك مقياس فاصله اي است زيرا و به درستي که صفر مطلق ندارد ، لذا برتري هوشي فردي با بهره هوشي ۱۲۰ نسبت به فردي با بهره هوشي ۱۰۰ برابر با برتري فردي با بهره هوشي ۱۴۴ به فردي با بهره هوشي ۱۲۰ نمي باشد .)

۲- ضرورت و همچنين اهميت بررسي:
پژوهشگر تحقيقي را انتخاب مي كند كه ماهها برآن وقت صرف خواهد نمود لذا بايستي و حتما به موضوع انتخابي خود علاقه مند باشد همچنين مواردي زيرا و به درستي که بديع بودن ، پژوهش پذير بودن ، اهميت و همچنين اولويت ، توانايي پژوهشگر ، تامين منابع مادي و همچنين اطلاعاتي ، به صرفه بودن و همچنين … را بايستي و حتما توجه نمايد و همچنين با توجه به محورهاي ذكر شده فوق آن بند طرح پيشنهاده خود را نيز تكميل نمايد در آن مرحله پژوهشگر بايستي و حتما ضرورت و همچنين اولويت انجام آن بررسي را جهت مخاطب روشن نمايد.
۳- طرح مساله:
پژوهشگر در آن قسمت بايستي و حتما بكوشد سئوالهاي وسوسه انگيز بسوي بررسي جذب كند و همچنين ذهن مخاطب را از مسائل بديهي و همچنين هميشگي دور سازد وچالشي در ذهن او پديد آورد.

۴– شناسايي و همچنين گفتن مساله:
در آن مرحله پژوهشگر باره اي را به تصوير مي كشد كه در آن هم مساله رخ داده است همچنين در آن مرحله ويژگي هاي مساله ، گستردگي و همچنين علل احتمالي بروز آن هم نيز شناسايي مي گردد .
شايد گفتن يك مساله روشن ، دقيق و همچنين قابل اجرا مشكلترين مرحله يك بررسي باشد چرا كه بايستي و حتما بتواند بخوبي اهميت مساله ، تحديد مساله در يك حوزهء تخصصي ، اهداف كلي در مورد تحقيقات انجام شده و همچنين چارچوبي جهت ارائه نتايج بررسي را گفتن كند .

۵- اهداف بررسي :
در اجراي پژوهش هاي علمي بعد از گفتن مساله بررسي ، پژوهشگر نيت و اراده خود را به صورت عملياتي كه از طريق ديدن هاي عيني قابل دستيابي است گفتن مي كند . در بعضي از پژوهشها بررسي کننده و پروهشگر به جاي طرح سئوال هاي پژوهشي يا فرضيه ، تنها و فقط به گفتن هدف مي پردازد.
جهت مثال ، هدف يك بررسي بررسي را مي قدرت به صورت زير گفتن نمود :‌مشخص كردن سير تحول آموزش فني – حرفه اي در ايران .
جهت گفتن هدف بايستي و حتما از يك فعل كنشي بهره بري و استفاده كرد . در مثال فوق «مشخص كردن » به عنوان فعل كنشي به كار رفته است .
ولي بايد توجه داشت هدف بالا بايستي و حتما در اهداف جزيي متبلور مي شود به روش مثال مي قدرت با توجه به ابعاد مساله، اهداف جزيي ذيل را در نظر گرفت :
۱- چگونگي پديد آمدن آموزش و همچنين پرورش در ايران .
۲- ارتباط و رابطه آموزش فني – حرفه اي با ساير آموزش هاي رسمي كشور .

۶- سئوالات بررسي:
مساله ي بررسي مي تواند در مطالعات كيفي و همچنين كمي بصورت سئوال گفتن مي شود و همچنين غالباً شكل سئوالي گفتن مساله ارجح است چرا كه ساده و همچنين گويا است و همچنين پژوهشگر را به سمت پاسخح دادن به آن سئوالات سوق مي دهد .
سئوالات بررسي را مي قدرت به سه دسته تقسيم كرد : الف – توصيفي ب- ارتباط و رابطه اي ج- تفاوتي
الف – سئوالات توصيفي : در آن سئوالات از كلمات پرسشي « چه مي باشد؟» ، « چيست ؟» ، «چگونه است ؟» و همچنين … بهره بري و استفاده مي مي شود . جهت مثال ، در مساله ، پيشرفت تحصيلي دانش آموزان سوم راهنمايي منطقه ها و مناطق تابعه شهرستانهاي استان تهران شركت كنندگان در آزمون پيشرفت تحصيلي ، مي قدرت نوشت : سطح پيشرفت تحصيلي دانش آموزان سوم راهنمايي منطقه ها و مناطق تابعه شهرستانهاي استان تهران شركت كنندگان در آزمون پيشرفت تحصيلي چگونه است ؟
ب- سئوالات ارتباط و رابطه اي :در آن دسته سئوالات ، چگونگي ارتباط و رابطه ي دو يا چند متغيير مورد نظر قرار مي گيرد . جهت مثال ، چه ارتباط و رابطه اي بين مفهوم خود و همچنين پيشرفت تحصيلي وجود دارد ؟
ج- سئوالات تفاوتي : آن سئوال ها با تفاوت سطوح متغييرها سروكار دارد و همچنين معمولاً به شكل زير گفتن مي مي شود :
آيا بين پيشرفت تحصيلي دخترک هاي جوان و ازدواج نکرده و همچنين پسران جوان پايه سوم راهنمايي تفاوتي وجود دارد ؟

۷- فرضيات بررسي :
فرضيات بررسي حدس و همچنين گمان هاي خردمندانه اي است كه پژوهشگر در مورد روابط دو يا چند متغيير بررسي خود دارد . فرضيات بررسي بايستي و حتما بصورت خبري گفتن مي شود و همچنين نشان دهنده نتايج مورد انتظار از بررسي باشد، بطور مثال :«بين مفهوم خود و همچنين پيشرفت تحصيلي ارتباط و رابطه مثبتي وجود دارد»
يك فرضيه هيچگاه اثبات يا ابطال نمي مي شود ، بلكه براساس داده هاي بدست آمده تنها و فقط اثبات و يا تاييد يا رد مي مي شود . فرضيه ها بطور منطقي حدس ، گمان واحتمالي خواهند بود و همچنين شواهد تجربي پژوهشگر را قادر مي سازد تا به پس نتيجه آن مي شود که برسد كه گفتن آن هم از نظر احتمالي صحيح است و همچنين بطور منطقي مي قدرت آنرا قبول كرد .
هرچند در بالا گفته شد كه فرضيات براساس حدس و همچنين گمان و همچنين احتمال پژوهشگر گفتن مي گردند ولي بايد توجه داشت مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري به توضيح است كه آن حدس و همچنين گمان بايستي و حتما بر اساس مفاهيم و همچنين يا نظريه هاي مرتبط با مساله و همچنين ديدن هاي تجربي ناشي از تحقيقات قبلي باشد .

۸- پيشينه بررسي:
بطور كلي مي قدرت گفت پيشينه بررسي نقد و همچنين بررسي کردن دانش و همچنين اطلاعات موجود در مورد موضوع بررسي مورد نظر است . در صورتي که آن نقد و همچنين بررسي کردن درست انجام مي شود به گفتن مساله كمك شاياني خواهد نمود.
در اينجا از اهداف نوشتن پيشينه بررسي مي قدرت به ۴ مورد ذيل اشاره نمود:
الف – تعريف و همچنين تحديد مساله : پژوهشگر مي تواند با مطالعه بررسي هاي پيشين با گستره موضوع مورد مطالعه آشنا مي شود و همچنين با توجه به مفهومي كه در آن باره يافته است موضوع هاي فرعي آنرا مشخص كرده و همچنين مساله بررسي را محدودتر كند.
ب- قرار دادن يافته هاي بررسي در چارچوب تحقيقات قبلي : يعني پژوهشگر گفتن مي كند كه تحقيقات قبلي چه سهمي در روشن شدن مساله مورد بررسي کردن داشته اند و همچنين بررسي خود چه نقشي در گسترش دانش در مورد مساله مورد مطاله و همچنين بررسي کردن خواهد داشت .
ج- اجتناب از دوباره كاري : پيشينه بررسي مي تواند به پژوهشگر كمك كند تا از تكرارهاي ناخواسته خودداري نمايد و همچنين در صورتي که بررسي مشابهي انجام شده شايد پژوهشگر بخواهد عمداً بررسي را جهت اطمينان از نتايج آن هم تكرار كند.
د- انتخاب روش ها و همچنين ابزار مقدار و اندازه گيري دقيق تر: با بررسي کردن پيشينه بررسي مي قدرت از ابزار مقدار و اندازه گيري ، روش نمونه گيري و همچنين امثال آن هم آگاه شد و همچنين به نقاط نيرو و همچنين ضعف آن هم پي برد و همچنين جهت بررسي موجود طرح بررسي مناسبي را در نظر بگيرد.
جهت پيشينه بررسي مي قدرت از منابعي مانند: مطالعات ، نوشته هاي يك نظريه پرداز و همچنين بررسي کننده و پروهشگر ، نقل از يك نظريه يا ناظر ، مطالعات تجربي منتشر شده در مجلات(علمي و همچنين فصلنامه ها)، نمايه ها و همچنين چكيده ها ، نقل از هاي بررسي و همچنين پايان نامه ها ، كتابها ، مقالات منتشرشده بهره بري و استفاده نمود.

آموزش پروپوزال نویسی و همچنين اینکه پروپوزال چیست و همچنين معرفی اجزاء پروپوزال

۹- روش بررسي:
در پژوهش هاي علوم رفتاري با دو رويكرد مواجه هستيم :
الف – رويكرد خردگرايانه ب-رويكرد طبيعت گرايانه
حوزه علوم رفتاري ، شامل روان شناسي و همچنين علوم تربيتي ، انتخاب رويكرد انجام پژوهش بر پايه ي جهان بيني و همچنين نوع مثال فكري( پارادايم : بسته اي از مفروضه ها ، مفاهيم يا نقل از هاست كه از نظر منطقي به روش انعطاف پذيري به هم مرتبط بوده و همچنين جهت فكري و همچنين پژوهش را هدايت مي كند .
رويكرد خردگرايانه يعني واقعيت چيزي است كه فرد مي تواند به وسيله حواس خود آنرا تجربه كند. مثلاً : تاثير رفتار معلم بر يادگيري دانش آموزان را مي قدرت بدون مطالعه ي ساير متغييرها كه بر يادگيري دانش آموزان اثر مي كند بررسي کردن كرد.
رويكرد طبيعت گرايانه نيز براين فرض استوار است كه واقعيت چيزي نيست كه همه بطور يكسان آن هم را ديدن كنند و همچنين تجربه مشابهي از آن هم بدست آورند ، بنابراين در رويكرد طبيعت گرايانه مفروضه اصلي مورد تاكيد آن هم است كه واقعيت مورد ديدن به تفسير اشخاص و همچنين ذهنيت آنان بستگي دارد .
بطور كلي روش هاي بررسي در علوم رفتاري را مي قدرت با توجه به دو ملاك الف – هدف بررسي ب- نحوه گردآوري داده ها تقسيم كرد .
الف – دسته بندي تحقيقات بر اساس هدف :
۱- بررسي بنيادي : هدف آن بررسي آزمون نظريه ها ، تبيين روابط بين پديده ها و همچنين افزودن به مجموعه دانش موجود در يك باره خاص است.
۲- بررسي كاربردي : هدف از تحقيقات كاربردي توسعه دانش كاربردي در يك باره خاص است يعني آن تحقيقات به سمت كاربرد عملي دانش هدايت مي شوند.
۳- بررسي توسعه اي: به منظور تدوين و همچنين تشخيص مناسب بودن يك فراورده آموزشي (طرح ، روش ها و همچنين برنامه جذاب و جالب و خوب هاي درسي ) انجام مي مي شود .
ب- دسته بندي تحقيقات بر اساس نحوه گردآوري داده ها :
۱- بررسي توصيفي(غيرآزمايشي) ۲- بررسي آزمايشي ۳- ساير روش ها
۱- بررسي توصيفي(غيرآزمايشي) : شامل مجموعه روش هايي است كه هدف آنها توصيف كردن شراتيط يا پديده هاي مورد بررسي کردن است . اجراي بررسي توصيفي مي تواند صرفا جهت شناخت اکثرا و بيشتر شرايط موجود يا كمك رساندن به فرايند اراده و تصميم راسخ گيري باشد. تحقيقات توصيفي را مي قدرت به پنج دسته تقسيم كرد : ( پيمايشي، همبستگي، اقدام پژوهي، بررسي کردن موردي ، بررسي پس – رويدادي يا علي – مقايسه اي)
۱-۱- بررسي پيمايشي : جهت بررسي کردن توزيع ويژگيهاي يك جامعه آماري روش بررسي پيمايشي بكار مي رود.و همچنين جهت پاسخ به سئوالات پژوهشي مانند سئوال هاي زير بكار مي رود. الف – ماهيت شرايط موجود چگونه است ؟ ب- چه ارتباط و رابطه اي ميان رويدادها وجود دارد ؟ ج- اوضاع موجود چگونه است ؟
همچنين آن بررسي را مي قدرت به سه دسته روش مقطعي ، طولي و همچنين دلفي تقسيم نمود.
۱-۲- بررسي همبستگي:در آن نوع بررسي ارتباط و رابطه ميان متغييرها بر اساس هدف بررسي تحليل مي گردد. بررسي همبستگي را مي قدرت بر اساس هدف به سه دسته الف- مطالعه همبستگي دو متغييري ب- تحليل رگرسيون ج- تحليل ماتريس همبستگي يا كواريانس
۱-۳- اقدام پژوهي: هدف آن دسته از پژوهش هاي آموزشي ، توصيف شرايط يا پديده هاي مرتبط به نظام آموزشي مي باشد . با بهره بري و استفاده از اقدام پژوهي مي قدرت موقعيت هاي نامعين ملموس مرتبط به اقدام ها و همچنين عمليات آموزشي را مشخص كرد.هريك از افرادي كه در نظام آموزشي دست اندركار فعاليتهاي آموزشي مي باشند و همچنين به ويژه با فرايند ياددهي – يادگيري سروكار دارند ، مي توانند جهت شناخت « مشكلات مبتلا به » آموزشي و همچنين پي بردن به راههاي كاهش آن مشكلات ، اقدام پژوهي را بطور انفرادي يا تيمي بكار برند. آن نوع بررسي مي تواند بازخورد مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري جهت بهبود واحدهاي آموزشي ، فرايند ياددهي – يادگيري و همچنين نيز ارزيابي آموخته ها ، را فراهم آورد.
۱-۴- بررسي کردن موردي: بر خلاف پژوهش هاي آزمايشي، در آن روش پژوهشگر به دستكاري متغيير مستقل و همچنين ديدن اثر آن هم بر متغيير وابسته نمي پردازد و همچنين يا مانند پژوهشگر پيمايشي كه با انتخاب نمونه اي با حجم وسيع و همچنين معرف از جامعه در مورد تعدادي از متغييرها به بررسي کردن مي پردازد ، عمل نمي كند ، بلكه به انتخاب يك «مورد» پرداخته و همچنين آن هم را از جنبه هاي بي شمار بررسي کردن مي كند .
۵- بررسي پس – رويدادي (علي – مقايسه اي): معمولاً به تحقيقاتي گفته مي مي شود كه در آنها پژوهشگر با توجه به متغييروابسته به بررسي کردن علل احتمالي وقوع آن هم مي پردازد. به عبارت ديگر بررسي علي – مقايسه اي قبل نگر بوده و همچنين سعي بر آن هم دارد كه از معلول به علت احتمالي پي برد. مثلاً به منظور شناسايي علل احتمالي شكست تحصيلي دانش آموزان مي قدرت از آن روش بهره بري و استفاده كرد .
۲- بررسي آزمايشي : به منظور برقراري ارتباط و رابطه ي علت – معلولي ميان دو يا چند متغيير از طرح هاي آزمايشي بهره بري و استفاده مي مي شود . در آن بررسي تيم هاي آزمايشي و همچنين گواه مورد نظر قرار مي گيرند و همچنين از طريق آنها تفاوت هاي ميان آزمودني ها كنترل مي مي شود . آن كنترل را مي قدرت از طريق يكي از شيوه هاي ذيل بعمل آورد .
الف – انتساب تصادفي ب- همتا نمودن تصادفي ج- انتخاب همگن د- تحليل كواريانس ه- بهره بري و استفاده از آزمودني ها بعنوان كنترل خودشان .
۲-۱- انتساب تصادفي: در انتساب تصادفي هر يك از آزمودني ها با شانس مساوي به تيم آزمايشي يا تيم گواه منتسب مي شوند.
۲-۲- همتا كردن تصادفي: در آن شيوه سعي برآن است كه آزمودني هاي انتخاب شده از نظر متغيير ناخواسته همگن باشند. مثلا در يك آزمايش مي قدرت دانش آموزان را از نظر نمره هوش در زوج مرتب هاي يكسان قرار داد و همچنين بطور تصادفي يكي را در تيم گواه و همچنين غيره اي را در تيم آزمايشي قرار داد .
۲-۳- انتخاب همگن: در آن انتخاب ، نمونه اي از آزمودني ها كه از نظر متغيير ناخواسته «همگن» خواهند بود انتخاب مي شوند.سپس از ميان آنها به گروههاي گواه و همچنين آزمايشي منتسب مي شوند. جهت مثال در بررسي تاثير روش تدريس بر يادگيري بي سوادان بزرگسال ، پژوهشگر شك كند كه آيا سن بر متغيير وابسته تاثير دارد لذا تيم بي سوادان ۲۵ تا ۳۰ سال شمسي را انتخاب و همچنين روش تدريس را برآنان آزمايش مي كند .
۲-۴- تحليل كواريانس: جهت كنترل متغيير ناخواسته مي قدرت از شيوه ي تحليل كوواريانس بهره بري و استفاده كرد . در آن شيوه داده هاي مرتبط به متغيير ناخواسته ، كه قبل از اجراي آزمايش به دست مي آيد ، در تحليل نتايج مورداستفاده قرار مي گيرد .جهت مثال توانايي قبلي بزرگسالان را مي قدرت با نمره هاي پيش- آزمون مورد سنجش قرار داد و همچنين سرانجام نمره ها را به عنوان مقدار و اندازه گيري متغيير ناخواسته در تحليل نهايي دخالت داد ، بدين طريق تاثيرات و همچنين اثرات «توانايي و همچنين دانش ابتدايي و اوليه ي بي سوادان در خواندن » در هر دو تيم آزمايشي و همچنين گواه كاهش مي يابد .
۲-۵- بهره بري و استفاده از آزمودني ها به عنوان كنترل خودشان:مي قدرت بر اشخاص يك تيم آزمودني « عمل » آزمايشي را اجرا كرد و همچنين آن هم اشخاص را به عنوان كنترل خودشان مورد ديدن قرار داد ، سپس پس نتيجه آن مي شود که « عمل» را در قبل و همچنين بعد از اجراي « عمل » آزمايشي ديدن و همچنين مقايسه كرد . جهت مثال در بررسي دو شيوه تدريس ابتدا يك روش تدريس شده و همچنين سپس شيوه دوم و همچنين در نهايت تاثيرات و همچنين اثرات دو روش بررسي کردن مي مي شود .
۲-۶- بررسي شبه آزمايشي: معمولاً در تحقيقات علوم رفتاري بهره بري و استفاده از روش هاي انتساب تصادفي دشوار است . به طرح هاي آزمايشي كه در آن هم ها نتوان از انتساب تصادفي بهره بري و استفاده كرد ، طرح هاي شبه آزمايشي گويند . انواع طرح هاي شبه آزمايشي به شرح زير مي باشد : الف – طرح هاي تك – تيمي سري هاي زماني ب- طرح هاي شبه آزمايشي با تيم گواه ج-طرح هاي تك آزمودني .
۳- ساير روش ها:
۳-۱- روش بررسي تاريخي: سئوالاتي مانند « تشكيلات و همچنين نظام آموزشي كشور چگونه تحول يافته ؟» را مي قدرت با بهره بري و استفاده از روش تاريخي پاسخ داد . هدف از بررسي تاريخي به كار بردن داده هاي مرتبط به واقعيت هاي مرتبط با رويدادهاي قبل و همچنين تفسير آن هم ها است . از آن طريق مي قدرت به عوامل مؤثر در بروز وقايعي كه در قبل رخ داده است پي برد و همچنين رويدادهاي زمان حال را بهتر شناخت ..
۳-۲- روش بررسي فلسفي: روش فلسفي با توجه به ماهيت خود ( تجزيه و همچنين تحليل مفاهيم ) كاربرد فعالي در كليه باره هاي علمي شامل تعليم و همچنين تربيت دارد پژوهشگران تعليم و همچنين تربيت به دنبال آموزش روش هاي چگونگي كسب دانش و همچنين تدوين نظريه هايي در مورد يادگيري خواهند بود و همچنين قبل از هر چيز به درك دانش و همچنين تعريف آن هم در معناي واقعي خود مستلزم و نياز دارند و همچنين آن تعريف در مفاهيم فلسفي يافت مي مي شود .فيلسوف از طريق مطالعه يادگيري و همچنين فرايند ياددهي به «علم در حيطه عمل» آگاهي مي يابد و همچنين مهندسين و متخصصين تعليم و همچنين تربيت با كمك مفاهيم فلسفي به روابط و همچنين نكات افتراقي ميان دانش از يك طرف و همچنين غريزه ، نگرش ها ، نهادها ؛ عادت ها و همچنين يا احساسات از طرف ديگر و همچنين همچنين به تفاوت بين يادگيري و همچنين تجربه پي مي برد .
۳-۳- روش بررسي قوم نگاري: در آن بررسي پژوهشگر به توصيف علمي فرهنگ ها ي متنوع و گوناگون و مختلف مي پردازد . باتوجه به تعريف فوق ، هدف بررسي قوم نگاري ثبت و همچنين توصيف رويدادها ، فرايندها در شرايط طبيعي و همچنين ويژه آنها مي باشد . از آن بررسي مي قدرت در تعليم و همچنين تربيت بهره بري و استفاده نمود، تحقيقات قوم نگاري در تعليم و همچنين تربيت ، توصيف علمي از سيستم هاي ياددهي – يادگيري ، فرايند ها و همچنين پديده هاي تربيتي در درون بافت هاي ويژه نظام هابي آموزشي فراهم مي آورد.
۳-۴- تحليل محتوا :‌ جهت بررسي کردن محتواي آشكار پيام هاي موجود در يك متن مي قدرت از روش تحليل محتوا بهره بري و استفاده نمود .

۱۰- ابزار مقدار و اندازه گيري در بررسي:الف – پرسشنامه ب- مصاحبه ج- ديدن د- مقياس هاي مقدار و اندازه گيري نگرش ها ه- آزمون هاي رواني – تربيتي و همچنين- قابليت اعتماد ابزار مقدار و اندازه گيري
الف – پرسشنامه : پرسشنامه يكي از ابزارهاي رايج بررسي است و همچنين روشي مستقيم جهت كسب داده هاي بررسي است . از آن طريق مي قدرت دانش ، علايق ، نگرش و همچنين عقايد فرد را مورد ارزيابي قرار داد ، به تجربيات قبلي پي برد و همچنين به آنچه در حال حاضر انجام مي دهد آگاهي يافت .
ب- مصاحبه : با آن ابزار امكان برقراري تماس مستقيم با مصاحبه شونده فراهم مي گردد و همچنين با آن كار مي قدرت به ارزيابي عميق تر ادراك ها ، نگرش ها ، علايق و همچنين آرزوهاي آزمودني پرداخت
ج- ديدن : يكي از ابزار جمع آوري داده ها در علوم رفتاري خصوصاً در روان شناسي تحولي و همچنين فرهنگي و اجتماعي ، ديدن است . ديدن عبارتست از شناسايي ، نامگذاري ، مقايسه ، توصيف و همچنين ثبت آنچه روي مي دهد .
د- مقياس هاي مقدار و اندازه گيري نگرش ها : شامل ابزار گرد آوري داده ها در تحقيقات علوم رفتاري ، مقياس هاي مقدار و اندازه گيري نگرش است . بطور كلي مقياس ها جهت سنجش نگرش ها ، قضاوت ها ، عقايد و همچنين ساير خصيصه هايي كه به آساني قابل مقدار و اندازه گيري نيستند به كار مي رود . جهت مقدار و اندازه گيري نگرش ها مي قدرت از مقياس هاي ذيل بهره بري و استفاده كرد : مقياس ليكرت ، مقياس افتراق معنايي ، مقياس ثرستون ، مقياس گاتمن و همچنين مقياس فاصله فرهنگي و اجتماعي بوگاردوس .
ه- آزمون هاي رواني – تربيتي : در تحقيقات علوم رفتاري ، از آزمونهاي رواني – تربيتي به عنوان يكي از ابزارهاي گردآوري داده ها بهره بري و استفاده مي مي شود. آزمون وسيله اي است جهت مقدار و اندازه گيري منظم نمونه هايي از رفتار آزمودني . آزمون جهت ارزيابي تفاوت هاي فردي و همچنين يا تفاوتهايي كه در فرد در مواقع متنوع و گوناگون و مختلف ديده مي مي شود ، بكار مي رود . آزمونها بر اساس خصيصه مقدار و اندازه گيري شده به سه تيم پهناور و بزرگ تقسيم مي شوند :
آزمون هاي هوش و همچنين استعداد ، آزمون هاي پيشرفت تحصيلي و همچنين آزمون هاي رغبت ، نگرش و همچنين شخصيت .
و همچنين- قابليت اعتماد ابزار مقدار و اندازه گيري : قابليت اعتماد يكي از ويژگيهاي فني ابزار مقدار و اندازه گيري است و همچنين به آن معني است كه ابزار مقدار و اندازه گيري در شرايط يكسان تا چه مقدار و اندازه نتايج يكساني را بوجود مي آورد : جهت آن كار مي قدرت از روش هاي ذيل به آن خواسته دست يافت :
۱- اجراي دوباره آزمون يا روش بازآزمايي ۲- روش موازي يا بهره بري و استفاده از آزمونهاي همتايي ۳- روش تنصيف(دو نيمه كردن) ۴- روش كودر-ريچاردسون ۵- روش آلفای كرونباخ

یکی از مواردی که با این مدل می توانید پروپوزال بنویسید:
مقاله مهاجرت

۱۱- جامعه آماري:

يك جامعه آماري عبارت است از بسته اي از اشخاص يا واحدها كه شامل حداقل يك صفت مشترك باشند. بطور معمول در هر تحقيقي جامعه مورد بررسي کردن يك جامعه ي آماري مي باشد كه پژوهشگر مايل است در مورد صفت (صفت ها) متغيير واحدهاي آن هم با مطالعه بپردازد . بطور مثال در صورتي که پژوهشگري مايل باشد در مورد مشكلات فرهنگي و اجتماعي – اقتصادي دانشجويان ايران بپردازد جامعه آماري مورد بررسي کردن شامل تمام افرادي است كه در نظام آموزش عالي ايران در يك مقطع زماني مشخص ثبت نام كرده اند .
جامعه آماري بايستي و حتما جامع و همچنين مانع باشد ، يعني بايستي و حتما چنان باشد كه از نقطه نظر زماني و همچنين مكاني همه واحدهاي مورد مطالعه را در برگيرد و همچنين در ضمن ، با توجه به آن هم ، از شمول واحدهايي كه نبايد به مطالعه آن هم ها پرداخته مي شود جلوگيري بعمل آيد.

۱۲- حجم نمونه:

به منظور گردآوري داده هاي مورد مستلزم و نياز در مورد اشخاص اشخاص جامعه مي قدرت يكي از روش هاي زير بكار برد : ۱ – سرشماري ۲- نمونه گيري
۱-۱۱ – سرشماري : در آن روش به طريق شمارش كامل ، از هريك از اشخاص جامعه داده هاي مورد نظر گردآوري مي مي شود.
۲-۱۱- نمونه گيري: الف- تصادفي ساده ب- سيستماتيك ج- طبقه اي د- خوشه اي ه- چندمرحله اي
الف- نمونه گيري تصادفي ساده :در آن نمونه گيري به هر يك از اشخاص جامعه احتمال انتخاب مساوي داده مي مي شود . به عبارت ديگر در صورتي که حجم اشخاص جامعه N و همچنين حجم نمونه راn فرض كنيم ، احتمال انتخاب هر فرد جامعه در نمونه مساوي است . مثلا در صورتي که در يك دبيرستان ۴۰۰نفري بخواهيم ۲۰ فرد يا شخص انتخاب كنيم شانس انتخاب هر يك از دانش آموزان آن دبيرستان خواهد شد .
ب- نمونه گيري سيستماتيك : جهت انتخاب يك نمونه به حجم n از يك جامعه به حجم N ، ابتدا حجم جامعه را بر حجم نمونه تقسيم مي كنيم تا فاصله نمونه گيري مشخص مي شود:I = . سپس يك عدد تصادفي چنان انتخاب مي كنيم كه كوچكترين يا مساوي فاصله نمونه گيري باشد. مثلاًاگراولين عدد انتخاب شده را i بناميم ( ) نفرات بعدي نيز از فرمولهاي ذيل بدست مي آيد : i) +i ,(I+i),(2I+i),…,((n-1)
چ- نمونه گيري طبقه اي : در نمونه گيري طبقه اي ، واحدهاي جامعه مورد مطالعه در طبقه هايي كه از نظر صفت متغيير همگن تر خواهند بود ، تيم بندي مي شوند ، تا تغييرات آن هم ها در درون تيم ها كمتر مي شود . سپس از هر يك از طبقات تعدادي انتخاب مي شوند .
د- نمونه گيري خوشه اي : در صورتي که فهرست كامل اشخاص در دسترس نباشد مي قدرت اشخاص جامعه را در دسته هايي خوشه بندي كرد . سپس از ميان خوشه ها نمونه گيري كرد .

نمونه مناسب پروپوزال کوتاه در مورد پرخاشگری

مقاله پرخاشگری
ه- نمونه گيري چند مرحله اي: در آن نمونه گيري اشخاص جامعه با توجه به سلسله مراتبي ( از واحدهاي بزرگتر به كوچكتر ) از انواع واحدهاي جامعه انتخاب مي شوند . بطور مثال در صورتي که افت تحصيلي دانش آموزان سوم راهنمايي يك منطقه مورد مطالعه قرار گيرد مي قدرت مرحلع اول نمونه گيري را مدارس ، مرحله دوم را كلاس و همچنين مرحله سوم را دانش آموزان كلاس در نظر گرفت .

۱۳- تجزيه و همچنين تحليل داده ها :به روش كلي داده ها نمايانگري از واقعيت ها ، مفاهيم ، يا دستورالعمل ها مي باشند. چنانچه داده ها به صورت واژه به توصيف واقعيت ها بپردازد آن هم ها را داده هاي كيفي و همچنين چنانچه داده ها به صورت عدد و همچنين رقم باشد آن هم ها را داده هاي كمي گويند .
تنظيم و همچنين تحليل داده هاي كيفي مستلزم انجام سه فعاليت زير است.
الف – تلخيص: يعني خلاصه كردن داده ها .
ب- عرضه : يعني ظاهر ساختن بسته اي نهاد يافته از داده ها، به طوري كه به كمك آنها بتوان پس نتيجه آن مي شود که گيري نمود.
ج- پس نتيجه آن مي شود که گيري و همچنين اثبات و يا تاييد: يعني پژوهشگر از ابتدا به معناي هر رويداد ، به نظم رويدادها ، الگوي وقوع آنها و همچنين تبيين آنها و همچنين … پي ببرد و همچنين نتايج بدست آمده را با احتياط عرضه كند ، هرچند در وهله اول ممكن است مبهم به نظر آيد ولي به مرور زمان و همچنين با پژوهش هاي ديگر اثبات خواهد شد .
ولي بايد توجه داشت تجزيه و همچنين تحليل داده هاي كمي : تجزيه و همچنين تحليل آن داده ها را مي قدرت بصورت هاي متنوع و گوناگون و مختلف تقسيم نمود مانند تجزيه و همچنين تحليل پارامتري و همچنين ناپارامتري و همچنين يا آزمايشي و همچنين غير آزمايشي.
در تجزيه و همچنين تحليل پارامتري مي قدرت پارامترهاي جامعه را برآورد نمود و همچنين از آمارهاي توصيفي و همچنين استنباطي مانند ميانگين ، واريانس ، انحراف معيار و همچنين… ولي بايد توجه داشت آزموني ناپارامتري است كه هيچگونه پس نتيجه آن مي شود که گيري در مورد پارامتري صورت نگيرد در تحليل ناپارامتري تنها و فقط آزمون فرض صورت مي گيرد.
تحليل داده هاي كمي در طرح هاي غيرآزمايشي به دو دسته عمده تقسيم مي شوند:
الف – تحليل داده هاي كمي در بررسي پيمايشي: كه معمولاً مشخص كردن توزيع فراواني تك متغييري داده ها مورد نظر قرار مي گيرد و همچنين به آن جهت پارامترهاي جامعه از طريق برآورد نقطه اي يا فاصله اي محاسبه مي مي شود. ب- تحليل داده هاي كمي در بررسي همبستگي : به سه دسته زيرتقسيم مي شوند:
۱-ب- همبستگي هاي دو متغييري ۲-ب- پيش بيني يا رگرسيون ۳- ب- تحليل هايي كه روي ماتريس همبستگي يا كوواريانس صورت مي گيرد.
تحليل داده هاي كمي در طرح هاي آزمايشي نيز جهت موارد تك نمونه اي و همچنين چند نمونه اي و همچنين تحليل واريانس بكار مي رود .

۱۴- شرح چارچوبهاي نظري بررسي :
«نظريه» واقعيتهاي موجود در قضايا را روشن مي كند؛ به آن معني كه قضايا به كمك داده هاي واقعي تجربي و همچنين در دنياي واقعي قابل آزمون است .
نظريه دائما به صورت واقعي در فرايند «بررسي» عرضه مي مي شود ، گاهي اوقات «بررسي» به منظور آزمودن نظريه انجام مي مي شود . در بعضي موارد « فرضيه بررسي» از نظريه گرفته مي مي شود . در اغلب پژوهشها ، روشهاي تجزيه و همچنين تحليل ، هنگام و زماني که قوي و همچنين مناسب است كه يافته ها را در جهت نظريه هاي تدوين شده هدايت كند.
ضروريست پژوهشگر نظريه دانشمندان و همچنين پژوهشگران را كه متناسب با موضوع بررسي است در طرح بررسي گفتن نمايد و همچنين تا پايان بررسي خود در چارچوب و همچنين قالب نظريه قدم بردارد .

۱۵- بودجه بندي وخدمات :
در آن قسمت پژوهشگر با توجه به تعداد پرسنل ، نوع مسئوليت هريك ، كل ساعات كار و همچنين مقدار و اندازه و ميزان ساعات كار قوه انساني جهت اجراي طرح ، تداركات ، وسايل و همچنين تجهيزات مورد مستلزم و نياز را مشخص كرده و همچنين بر آن اساس هزينه طرح را برآورد مي كند سپس آن هم را به صورت طرح پيشنهادي جهت درخواست اعتبار پژوهشي به نهاد تامين كننده اعتبار ارائه مي دهد.

۱۶- فهرست منابع و همچنين ماخذ:

همچنين كليه منابعي كه در تهيه طرح پيشنهادي(Proposal) مورد بهره بري و استفاده قرار گرفته من جمله كتب ، طرح هاي پژوهشي ، پايان نامه هاي دانشجويي ، مقالات ، مجلات و همچنين نقل از هاي علمي و همچنين … در انتها فهرست گردد.

منابع :‌

۱- مهندس محمد نظری زاده (از متخصصین برجسته حوزه it)
2- کتاب روشهای پژوهش در علوم رفتاري از دكترزهره سرمد ، دكتر عباس بازرگان و همچنين دكترالهه حجازي .
۳- کتاب كند و همچنين كاو ها و همچنين پنداشتها از دكترفرامرز رفيع پور .
۴- کتاب روشهای پژوهش در علوم رفتاري(از نظريه تا عمل) از عباس خورشيدي ، فرشيد موفق و همچنين …
۵- فصل نامه تعليم و همچنين تربيت دانشگاهی

جامع ترین آموزش پروپوزال نویسی

تهیه شده در سایت دانشجو

پروپوزال چیست در تاریخ ۱۲ March 2018 | 12:07 pm منتشر شده است

برچسبها
توضیح نهاد شیلات در مورد فعالیت صیادان چینی در خلیج‌فارس
شلوار مدل اسلش

درباره admin

مطالب مرتبط

  • مجله تخصصی میکروکنترلر – شماره های ۱۶ و همچنين ۱۷

    مجله تخصصی میکروکنترلر – شماره های ۱۶ ...

    آذر ۲۲, ۱۳۹۷

  • سومین نشست باشگاه رباتیک، مکاترونیک و همچنين هوش مصنوعی ایران

    سومین نشست باشگاه رباتیک، مکاترونیک و همچنين ...

    آذر ۲۱, ۱۳۹۷

  • چهارمین شماره مجله هک و همچنين امنیت آشیانه

    چهارمین شماره مجله هک و همچنين امنیت ...

    آذر ۲۰, ۱۳۹۷

  • مسابقات كشوري خرپاي ماكاروني

    مسابقات كشوري خرپاي ماكاروني

    آذر ۱۹, ۱۳۹۷

یک نظر بدهید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک کنید.

مطالب تازه

  • کلاس های آموزش آشپزی و شیرینی پزی

    کلاس های آموزش آشپزی و شیرینی پزی

    آذر ۲۶, ۱۳۹۸
  • تور کیش و گروه تورهای کیش

    تور کیش و گروه تورهای کیش

    آذر ۱۹, ۱۳۹۸
  • آشنایی با انواع جراحی زیبایی

    آشنایی با انواع جراحی زیبایی

    آبان ۱۳, ۱۳۹۸
  • پیام ملت‌های منطقه، صلح و همچنين پایان هرگونه مداخله‌جویی در منطقه است

    پیام ملت‌های منطقه، صلح و همچنين پایان هرگونه مداخله‌جویی در منطقه است

    مهر ۱, ۱۳۹۸
  • کم‌خونی مادر در دوران بارداری و همچنين احتمال ابتلا به اوتیسم و همچنين بیش‌فعالی در کودکان

    شهریور ۳۱, ۱۳۹۸

تبلیغات متنی

راه اندازی شبکه

خوابگاه دخترانه

کرکره برقی در محلات

bigtheme
  • twitter
  • rss
  • googleplus
تمامی حقوق برای این سایت محفوظ می باشد.