کنفرانس «رویارویی علوم قدیم و همچنین جدید در عصر قاجار»، هشتم و همچنین نهم خردادماه جاری در پژوهشکدۀ تاریخ علم دانشگاه تهران برگزار می می شود.
به به گفته روزنامه نویس و خبرنگار علمی ایسنا، شرکت در آن کنفرانس جهت عموم آزاد و همچنین مجانی و رایگان می باشد.
موضوع آن همایش رودررویی علم قدیم و همچنین جدید در عصر قاجار می باشد.
برگزارکنندگان کنفرانس بر خلاف نظر افرادی که تاریخ علم دوران قاجار را تاریخ انتقال یکجانبۀ دانستهها از غرب به ایران تصور میکنند و همچنین نقش جامعۀ علمی بومی را تنها ایستادگی در برابر آن هم میدانند، معتقدند واکنش علم بومی در آن دوران نه همواره به صورت مواجهه و همچنین مقابله بوده می باشد و همچنین نه میقدرت چهرههای بارز آن علم را مظهر مقاومت جهل در برابر علم دانست.
با همۀ ضعفی که ایران در همۀ بارهها و همچنین شامل علم، در آن دوران به آن هم دچار بود، هنوز بعضی از مراکز علمی فعال بودند و همچنین همچنان کار علم را به شیوه قبل ادامه میدادند.
وجود آن مراکز و همچنین شخصیتهایی که از آن مراکز برخاستهاند، نقش فعالی که بعضی از ایشان در وارد شدن علم جدید به ایران ایفا نموده اند و همچنین تصوری که از علم و همچنین نقش فرهنگی و اجتماعی و همچنین فرهنگی آن هم داشتهاند در نحوۀ وارد شدن علم جدید به ایران و همچنین در نوع پذیرش و همچنین گسترش آن هم خیلی زیاد مؤثر بوده می باشد.
هدف آن همایش آن می باشد که دور از کلیگوییهای مرسوم، آن رابطۀ پیچیده و همچنین چندجانبه را از راه مطالعات مستقیم و همچنین موردی در چند حوزه بررسی کردن کند تا شاید از آن راه بخشی از تاریخ آن دوران که آن همه به ما نزدیک و همچنین آن همه جهت ما ناشناخته می باشد، روشنتر می شود.
انتهای پیام
مهر ۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
شهریور ۳۰, ۱۳۹۸
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸